Medische zorg

 

TENTHOLIDAYS EN TOEGANKELIJKSPANJE

 

UW ZORG IN PROFESSIONELE HANDEN

 

Creu Costa Catalana

c/Sant Antoni 197
17252- Sant Antoni de Calonge
Girona - España
Tel.: +34 972653008

www.toegankelijkspanje.com

 

Toegankelijkspanje (TSP): is een initatief van de thuiszorg-organisatie Creu Costa Catalana. De Stichting zorgt voor betere informatie over aangepaste vakanties in combinaties met zorg voor mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken op uw vakantiebestemming.

 

In veel gevallen denkt u bij een camping niet aan mogelijkheden voor aangepast verblijf, maar via Tentholidays en de Stichting TSP kan dit wel!

Voor de campingliefhebber, die ondanks een beperking (of een van de gezinsleden), toch op vakantie wil, kan dit via Tentholidays en TSP doen. Voor u zijn een aantal campings geselecteerd, die goed toegankelijk zijn. Natuurlijk verschilt het per persoon in welke mate u een aanpassing nodig hebt. Daarom heeft Tentholidays, via TSP een database van campings en tenten, waarbij een exacte beschrijving wordt gegeven van de omgeving en de accommodatie waar u kunt verblijven. U kunt dan kijken, aan de hand van de beschrijving, welke camping en of accommodatie geschikt voor u zou kunnen zijn.

Naast de accommodatie kunt u zorg krijgen op de camping, hulpmiddelen en of andere services aanvragen: b.v. een aangepaste taxi.  In een voortent b.v. is er genoeg ruimte om eventueel een hooglaagbed te plaatsen met of zonder tillift. Deze of andere hulpmiddelen worden voor u in de tent of caravan geinstalleerd en staat gereed bij aankomst.

 

Voor de zorg en hulpmiddelen wordt samengewerkt met de thuiszorgorganisatie Creu Costa Catalana S.L (CCC). CCC heeft ruim 9 jaar ervaring aan de Costa Brava, werkt met Nederlands personeel en is contactpersoon voor de ANWB in Noord-Spanje.

 

De zorg is gebaseerd op het Nederlandse thuiszorg-systeem en biedt o.a.:

 

Verzorging/begeleiding algemeen:

- hulp in ochtend/avonden bij opstaan& naar bed gaan

- aankleden, wassen e.d.

 

Verpleegkundige zorg:

- injecties en overige medische handelingen

- wondverzorging

- zuurstof en medicijnverstrekking

           

Specifieke zorg:

- Catheter spoelen (zorg rondom catheter)a

- stomaverzorging

- begeleiding artsbezoek

De hulpmiddelen die u kunt huren zijn o.a.: rolstoel, scootmobiel, krukken, hooglaagbed, etc.

 

Wanneer u in Nederland geïndiceerd bent voor thuiszorg, kunt u deze zorg in veel gevallen tijdelijk overzetten naar Spanje. CCC zoekt dit voor u uit en kan dit voor u regelen. Indien u zorg in natura ontvangt, heeft u hier geen omkijken naar; de verrekening kan dan rechtstreeks tussen CCC en de verzekeraar plaatsvinden.

Ook is zorg op basis van PGB (Persoonsgebonden budget) natuurlijk mogelijk.

 

Tentholidays en TSP willen u graag een fijne vakantie bieden.

TSP heeft daarom voor u ook verdere informatie: bijvoorbeeld over toegankelijke uitstapjes en bezichtigingen, bijvoorbeeld, een dag uit naar Barcelona met aangepast vervoer, met tips over toegankelijke plekken. Vraag gerust vrijblijvend naar de campings en mogelijkheden!.

 

 

Voor aanvragen gelieven contact op te nemen met Tel.: +34 972653008

www.toegankelijkspanje.com