+31(0)492-525888

Gewijzigde annulerings voorwaarden

Coronavirus update

 

Geachte gast,

Met betrekking tot uw reservering voor de camping Cala Gogo in Platja d’Aro willen wij de volgende informatie met u delen.

Reisadvies.

 

Op dit moment zijn in een aantal gebieden in Catalonië de coronamaatregelen verscherpt door lokale uitbraken van het corona-virus. In deze delen kunt u alleen reizen als u op doorreis bent, in alle andere gevallen is het niet mogelijk in deze gebieden te reizen. Als u vanuit deze gebieden terugkomt in Nederland is het dringende advies om 14 dagen in (zelf)quarantaine te gaan. De in- en uitreisbeperkingen zijn voor Spanje op 1 juli opgeheven, maar het kan zijn dat aan de grens  op symptomen wordt gecontroleerd. U kunt op vakantie naar Spanje maar blijf waakzaam. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op.

 

Mondkapjes

Om verdere verspreiding van nieuwe virushaarden tegen te gaan, stelt het Catalaanse regioministerie van Volksgezondheid het dragen van mondkapjes verplicht in alle openbare ruimtes, ook als daar de sociale afstand gegarandeerd is. Mensen die deze nieuwe maatregel niet nakomen, zullen daarvoor worden beboet. De maatregel komt voort uit een nieuwe besmettingshaard in Segrià (Lérida) waardoor 200 duizend inwoners sinds afgelopen zaterdag opnieuw in lockdown zijn gegaan.  

Met betrekking tot uw vakantie op de camping Cala Gogo kunnen wij u melden dat de verplichting voor het dragen van mondkapjes, op dit moment, geldt als je over camping loopt, het is niet verplicht bij je accommodatie, het strand, het zwembad en het restaurant maar verder wel overal op de camping.

Wat houdt dit concreet in voor uw vakantie?

Op dit moment ziet Tentholidays B.V. zich nog niet genoodzaakt alle geboekte vakanties voor de rest van het seizoen te annuleren. Wat ons betreft bent u nog steeds welkom op de camping met inachtneming van de beperkende maatregelen die momenteel gelden. U mag nog steeds Spanje in, de camping is open en uw accommodatie staat voor u klaar.

Echter begrijpen wij het ook dat men momenteel liever niet afreist naar Spanje met de maatregelen zoals die nu genomen zijn en mogelijk nog andere beperkingen in het verschiet. Tentholidays BV heeft derhalve na rijp beraad besloten u de volgende, unieke,  “escape” mogelijkheden te bieden en hoopt u daar mee te laten zien dat ons er alles aan gelegen is u in deze bijzondere tijden tegemoet te komen:

Van bovenstaande twee opties kunt u gebruik maken tot en met uiterlijk maandag 13 juli 2020. Heeft u geen keuze gemaakt voor 14-7-2020 dan gaan wij er van uit dat u gewoon afreist naar Spanje voor uw vakantie. U kunt het risico nemen af te wachten tot Tentholidays BV genoodzaakt is uw vakantie te annuleren zodat u op dat moment een voucher voor 100% van het betaalde bedrag ontvangt, echter, let wel: u heeft bij ons enkel een accommodatie gehuurd, geen reis, dus zo lang de camping open blijft voor gasten kunnen wij aanbieden wat u gehuurd heeft. Zelfs bij een negatief reisadvies en eventuele verdere beperkende maatregelen is het dan alleen nog mogelijk tegen onze (tijdelijk aangepaste) voorwaarden te annuleren.

 

Het is niet mogelijk uw reservering om te boeken naar 2021 omdat wij nog geen contracten met de campings hebben kunnen bewerkstelligen.

 

Wij hopen u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd over de toestand zoals deze nu is en dat wij u voorstellen hebben gedaan waar u zich in kunt vinden en waar u begrip voor op kunt brengen, wij willen nog expliciet melden dat wij deze “escapes” niet hoeven aanbieden.

Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend enkel per e-mail op dit bericht te reageren, telefonische verzoeken die anders zijn dan bovenstaand aanbod kunnen wij niet in behandeling nemen.

U kunt uw correspondentie richten aan: info@tentholidays.nl wij zullen zo spoedig mogelijk reageren op uw bericht.

 

 

 

Twijfel over uw reis naar Spanje ?

Wij snappen uw twijfel. Onze Corona reisvoorwaarden voldoen aan alle voorwaarden die de RIVM oplegt, welke door de reisbranche en consumentenbond zijn overgenomen. Voor meer informatie omtrent deze regelgeving verwijzen wij u graag naar onderstaande pagina’s: (klik op de link)   

 

https://www.consumentenbond.nl/reisverzekering/annulering-of-omboeken-reis-bij-onrust

https://www.achmearechtsbijstand.nl/diensten/corona-geld-terug-annuleren-vakantie

https://www.das.nl/coronavirus-juridische-vragen-en-antwoorden

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-op-vakantie-gaan/reizen-buitenland

  

Spanje kleur code 

Spanje heeft op de moment kleur code oranje, Echter hanteert Spanje zelf kleurcodes per regio en de regio waar onze campings zich bevinden valt nu onder code geel. Alle faciliteiten zoals zwembaden en horeca zijn dan ook geopend en ook de animatie zal met enige aanpassingen aangeboden worden. Stranden, restaurants etc zijn eveneens open voor publiek.

De campings in Spanje gaan 26 Juni aanstaande open als de omstandigheden blijven zoals deze nu zijn.

 

 Restant bedrag / annuleren 

Het restantbedrag dient voor de aangegeven betalingstermijn;  uiterlijk binnen 5 weken voor aankomst voldaan te worden. Uitstel hierin is niet mogelijk. 

Wanneer wij de door u geboekte accommodatie om moverende redenen niet aan kunnen bieden, zullen wij samen met u kijken naar een passend alternatief conform onze voorwaarden. Mochten wij ondanks alle inspanningen geen passend alternatief kunnen bieden zullen wij de door u reeds betaalde reissom restitueren minus de aanbetaling van 30%.

Hiervoor ontvangt u een voucher welke bij een eerstvolgende boeking verzilverd kan worden

Automatisch geldt voor reserveringen dan ook dat u deze voor 30% van het totale factuurbedrag kunt annuleren tot vijf weken voor aankomst.

Indien 5 weken voor aankomst het restantbedrag nog niet op onze rekening is bijgeschreven gaan wij ervan uit dat u de reservering heeft geannuleerd voor 30% van het totale factuurbedrag. Uw reservering zal dan zonder verdere aankondiging uit ons systeem verwijderd worden. 

Indien u het gehele bedrag voldaan heeft kort na uw reservering en u annuleert tot 5 weken voor aankomst, ontvangt u van ons een voucher ter waarde van 70% van het totale factuurbedrag.

Als de aankomst van uw gereserveerde vakantie valt tussen 15 Mei 2020 en 1 Juli 2020 ontvangt u van ons een voucher voor het reeds (aan) betaalde bedrag welke u kunt gebruiken voor een vakantie later in het seizoen 2020 of voor een vakantie in het seizoen 2021. Uiteraard betreft het dan een reservering voor een soortgelijke accommodatie op dezelfde camping, of in alle redelijkheid een vergelijkbare accommodatie op een vergelijkbare camping. De waarde van de voucher wordt dan in mindering gebracht op de nieuwe factuur.

Deze voucher mag gebruikt worden voor een vakantie later in het seizoen 2020 of voor een vakantie in seizoen 2021. De waarde van de voucher wordt in mindering gebracht op het factuurbedrag van die reservering.

Het heeft geen zin te verwijzen naar de huidige aanbieding(en) op onze website. Als u voor 1 april 2020 gereserveerd heeft bent u akkoord gegaan met de toen geldende voorwaarden, welke wij in verband met de uitbraak van het Covid-19 virus al versoepeld hebben.  

Mocht Tentholidays B.V. de vakantie noodgedwongen moeten annuleren omdat zij de geboekte reservering niet kan aanbieden, dan ontvangt u een voucher voor het totale bedrag wat u op het moment dat Tentholidays de reservering annuleert heeft voldaan. Zodra bij Tentholidays bekend is dat zij de gevraagde periode niet kan aanbieden zal zij dit kenbaar maken via de website of middels een e-mail. Let op, dit hoeft niet per definitie vijf weken of langer voor aankomst te zijn.

 

Heeft u uw aanbetaling reeds gedaan en valt uw aankomst binnen de 5 weken waarin de slotbetaling gedaan had moeten worden, en heeft u wellicht interesse om in Nederland op vakantie te gaan? Neem dan contact op via de email, wij kijken dan graag mee om uw vakantie zo voordelig mogelijk te maken.

 

Het is mogelijk om (een deel van) uw voucher te gebruiken voor een vakantie op een van onze Nederlandse campings, echter voeren wij de exploitatie hier uit samen met een collega touroperator en kan er dan ook maximaal 30% van de totale reissom ( van de reservering op een van onze Nederlandse campings) verrekend worden met de ontvangen voucher.

 Het is voor Tentholidays B.V. niet mogelijk betalingen terug te storten omdat zij in de aanloop naar het seizoen aan haar betalingsverplichtingen heeft moeten voldoen.

 Hopende u hiermede voldoende geïnformeerd te hebben en hopende op uw begrip.

 

Op de website proberen wij u zo goed als mogelijk te informeren, en vragen u ons de tijd te geven. Bij vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u, in verband met drukte, bij voorkeur en indien mogelijk, een e-mail te sturen aan info@tentholidays.nl in plaats van telefonisch contact op te nemen.

 

 

De campings in Spanje hanteren in ieder geval de onderstaande maatregelen:

 

We versterken ons reinigingsteam met als doel een effectieve desinfectie te bereiken, vooral op de gebieden met het grootste contact en gemeenschappelijke ruimtes met virucidal producten en desinfectiemiddelen.

 Op de website proberen wij u zo goed als mogelijk te informeren, en vragen u ons de tijd te geven. Bij vragen en/of onduidelijkheden verzoeken wij u, in verband met drukte, bij voorkeur en indien mogelijk, een e-mail te sturen aan info@tentholidays.nl in plaats van telefonisch contact op te nemen.

 

 

Zonvakantie Costa Brava Camping overzicht

Tenten en caravans op top locaties

Aanbiedingen en acties met veel vakantie voordeel

 

De zekerheden van Tentholidays