+31(0)492-525888

Medische zorg

Tentholidays & toegankelijk Spanje

Aangepaste zorg tijdens jouw vakantie in Spanje bij TentHolidays.

Creu Costa Catalana

c/Sant Antoni 197
17252- Sant Antoni de Calonge
Girona - España
Tel.: +34 972653008

Meer informatie op: www.toegankelijkspanje.com 

Voor aanvragen gelieve contact op te nemen met tel. +34 972653008.

ToegankelijkSpanje (TSP): is een initiatief van de thuiszorgorganisatie Creu Costa Catalana. De stichting zorgt voor betere informatie over aangepaste vakanties in combinaties met zorg voor mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken op uw vakantiebestemming.

In veel gevallen denk je bij een camping niet aan mogelijkheden voor aangepast verblijf, maar via Tentholidays en de Stichting TSP kan dit wel!

De campingliefhebber, die ondanks een beperking (of een van de gezinsleden), toch op vakantie wil, kan dit via Tentholidays en TSP doen. Voor u zijn een aantal campings geselecteerd, die goed toegankelijk zijn. Natuurlijk verschilt het per persoon in welke mate je een aanpassing nodig hebt. Daarom heeft Tentholidays, via TSP een database van campings en tenten, waarbij een exacte beschrijving wordt gegeven van de omgeving en de accommodatie waar je kunt verblijven. Je kunt dan kijken, aan de hand van de beschrijving, welke camping en of accommodatie geschikt voor jou zou kunnen zijn.

Naast de voor u geslecteerde accommodatie kunt u zorg krijgen op de camping, hulpmiddelen en/of andere services aanvragen: bv; een aangepaste taxi.  In een voortent is er bijvoorbeeld genoeg ruimte om eventueel een hooglaag bed te plaatsen met of zonder tillift. Deze of andere hulpmiddelen worden voor je in de tent of caravan geïnstalleerd en staan gereed bij aankomst.

Voor de zorg en hulpmiddelen wordt samengewerkt met de thuiszorgorganisatie Creu Costa Catalana S.L (CCC). CCC heeft ruim 10 jaar ervaring aan de Costa Brava, werkt met Nederlands personeel en is contactpersoon voor de ANWB in Noord-Spanje.

 

De zorg is gebaseerd op het Nederlandse thuiszorgsysteem en biedt o.a.:

Verzorging/begeleiding algemeen:

  • hulp in ochtend/avonden bij opstaan & naar bed gaan
  • aankleden, wassen e.d. 

Verpleegkundige zorg:

  • injecties en overige medische handelingen
  • wondverzorging
  • zuurstof en medicijnverstrekking   

Specifieke zorg:

  • katheter spoelen (zorg rondom katheter)
  • stomaverzorging
  • begeleiding artsbezoek

De hulpmiddelen die je kunt huren zijn o.a.: rolstoel, scootmobiel, krukken, hooglaagbed, etc.

Wanneer je in Nederland geïndiceerd bent voor thuiszorg, kun je deze zorg in veel gevallen tijdelijk overzetten naar Spanje. CCC zoekt dit voor je uit en kan dit voor u regelen. Indien je zorg in natura ontvangt, heb je hier geen omkijken naar; de verrekening kan dan rechtstreeks tussen CCC en de verzekeraar plaatsvinden.

Ook is zorg op basis van PGB (Persoonsgebonden Budget) natuurlijk mogelijk.

Tentholidays en TSP willen je graag een fijne vakantie bieden. Wij hebben daarom voor jou ook verdere informatie: bijvoorbeeld over toegankelijke uitstapjes en bezichtigingen, bijvoorbeeld, een dag uit naar Barcelona met aangepast vervoer, met tips over toegankelijke plekken. Vraag gerust vrijblijvend naar de campings en mogelijkheden!

Zonvakantie Costa Brava Camping overzicht


Tenten en caravans op top locaties

Aanbiedingen en acties met veel vakantie voordeel

 

De zekerheden van Tentholidays