+31(0)492-525888

Omgeving Costa Brava

Als specialist langs de Costa Brava zijn wij al vele jaren in dit prachtige gebied actief. Op basis hiervan hebben wij een aantal tips voor je verzameld van leuke bezienswaardigheden in de omgeving van onze campings.

Kies een plaats aan de Costa Brava:

Palamos | L'Estartit | Barcelona | Figueres | Girona | Blanes

Palamos

Het Visserijmuseum Costa Brava (Museu de la Pesca) is een museum in de haven van Palamós.

Palamós is nog steeds een belangrijke haven met een van de laatste vissersvloten in dit deel van de Middellandse Zee, beroemd vanwege de delicatesse “Gamba de Palamós”, een ver familielid van de garnalen.

Het museum bevindt zich in een gerestaureerd havenmagazijn vlak naast de nog steeds aktieve vissershaven. De permanente tentoonstelling geeft een beeld van de evolutie van de visserijtechnieken vroeger en nu en wijdt ook een afdeling aan de duurzame visvangst in de toekomst, met bijzondere aandacht voor de Gamba de Palamós, een delicatesse die tot voor kort door overbevissing bedreigd was.

Het bezoek begint met een audiovisuele voorstelling, waarna de bezoeker een parcours over twee verdiepingen volgt waar zowel de visserij vroeger en nu, als de aanverwante beroepen (nettenknoper, zeilmaker, bewaringstechnieken, verkoop…) in vier talen (Catalaans, Castiliaans, Engels en Frans) aanschouwelijk voorgesteld worden.

Naast de vaste tentoonstelling organiseert het museum ook rondleidingen door de haven (te voet of per moderne vissersboot), een bezoek aan de vismijn of ook zeiltochten met de “Rafael” een gerestaureerde zeilboot uit 1915 en ook het tweejaarlijkse festival “Palamós Terra de Mar” met als thema's folklore, cultuur, gastronomie en (bouwkundig) erfgoed in een eeuwenoude havenstad.

Museu de la Pesca. Port de Palamós
Moll Pesquer, s/n. 17230 Palamós
972 600 424 | museudelapesca@palamos.cat

L'Estartit

L’Estartit is één van de voornaamste toeristische trekpleisters van de Costa Brava, met de Medes-eilanden en de Middellandse Zee op de achtergrond van een prachtige omgeving.

“Burrocleta” is een comfortabele elektrische fiets waarmee je de Costa Brava en de Empordà kunt ontdekken in jouw eigen tempo. Het is de meest innovatieve manier om het landschap en de cultuur om je heen te leren kennen, frisse lucht ademen, het delen van prachtige momenten met familie en vrienden en ook nog eens niet moe worden. Routes moeiteloos fietsen, plezier beleven in natuurlijke en culturele omgeving...

Varen met de “Nautilus” in het natuurpark Montgrí en rond de eilanden “les Illes Medes” en ontdek een unieke zeebodem.

De Illas Medes (Medes Eilanden) liggen slechts één mijl voor de kust van L’Estartit. Deze eilandengroep bestaat uit 7 eilandjes met een oppervlakte van ongeveer 23 hectare. De Medes Eilanden vormen één van de belangrijkste zeeflora- faunareservaten van het westelijke Middellandse-Zeegebied en staan bekend als het duikparadijs van de Costa Brava. Je kunt bij ons ook naar de camping estartit.

Een cruise langs de bodem van de zee. Gedurende deze rondvaart kan je het mysterie en de schoonheid zien van het onderwaterleven van het natuurreservaat van de Medes-eilanden. Door de cabine onder water met grote ramen, bieden de boten een uitzonderlijke zicht op de zeebodem vol leven. En inclusief het prachtige uitzicht op de kust en op de kliffen van de Montgrí en de Illes Medes, langs de spectaculaire rots Foradada en Cala Pedrosa.

www.enestartit.com
Mail: info@enestartit.com
Telefoon +34 972 76 06 99

Barcelona

Op het eerste gezicht zijn er nauwelijks overeenkomsten tussen de vier miljoen tellende metropool Barcelona en de kleine plaatjes aan de Costa Brava. Pas als je wat hebt rondgewandeld tussen de haven en de Tibidabo (de stadsberg) zal je merken dat dezelfde mediterrane sfeer die je van de Costa Brava kent ook de sfeer in deze grote stad bepaalt.

Ook hier brengt men de avonden door op de pleinen of op het strand, waar visrestaurants en populaire cafés elkaar afwisselen. De stadsvernieuwing, die in verband met de Olympische Spelen van 1992 heeft plaatsgevonden, heeft in dat opzicht veel goeds bijgedragen. De stranden zijn opgeknapt en door de aanleg van de Olympische jachthaven is de kust een stuk toegankelijker geworden. Ook de Rambles, Barcelona´s flaneerboulevard bij uitstek, loopt tegenwoordig door tot aan het water: via de Rambla de Mar, een golfvormige houten doorsteek, kom je rechtstreeks in Port Vell, de oude haven, waar het met chique cafés, restaurants en boetieks goed toeven is. Op dit drijvende uitgaanscentrum vind je ook het grootste aquarium van Europa.

Dergelijke stedenbouwkundige nieuwlichterij staat in fel contrast met de oude gotische binnenstad met zijn labyrint van steegjes, die op de plaats ligt waar 2000 jaar geleden Barcino gesticht werd. In de winkelwijk Eixample, die aan het begin van de 20e eeuw naar een ontwerp van Ildefons Cerdà in een strak schaakbordmotief om de oude stad heen werd gebouwd, vind je vele huizen, winkels en cafés in de Catalaanse Jugendstil, het Modernisme. Daarnaast schoten in de jaren ´80 de strakke design- bars als paddestoelen uit de grond.

Het is deze combinatie van oud en nieuw, van middeleeuwse muren en avant-gardistische architectuur die van Barcelona een van de opwindendste en interessantste steden van Europa maakt.

www.barcelona-tourist-guide.com

Figueres

 

Girona

 

Blanes

Blanes is de meest zuidelijke badplaats van de Costa Brava. Blanes is een sfeervol vissersdorp met een oude haven en een oud centrum, maar ook een nieuwer toeristisch centrum met veel toeristenwinkeltjes. In Blanes vindt je tevens een mooie botanische tuin, hier heb je een prachtig uitzicht. 

Markten langs de Costa Brava

Zondag - Palafrugell
- L’Escala
Maandag - Torroella de Montgri
Dinsdag - Palamós
- Besalú
- Girona
Woensdag - Banyoles
- St. Pere Pescador 
- Begur 
Donderdag - L’Estartit
- Figueras
Vrijdag - La Bisbal d’Emporda
Zaterdag - Girona
- Empuriabrava
- Mont-Ras

Alle markten zijn 's ochtends.

Spanje Nieuws

Op de website SpanjeVandaag lees je nog veel meer actuele informatie over Spanje.

Zonvakantie Costa Brava

Topcampings dichtbij of aan het strand, hoge Zoover beoordelingen, bekijk ons aanbod!

Tenten en caravans

Onze accommodaties, op toplocaties, zijn geschikt voor 2 tot 8 personen, bekijk ons aanbod!

Aanbiedingen en acties

Vind hier onze aanbiedingen 2018

De zekerheden van TentHolidays